Spelersrapport: veel onvoldoendes voor PSV, Toornstra Man van de Wedstrijd

Spelersrapport: veel onvoldoendes voor PSV, Toornstra Man van de Wedstrijd

Gepubliceerd: zondag 19 september 2021 om 16:45zo 19-09-2021 om 16:45

Laatste update: zondag 19 september 2021 om 16:46zo 19-09-2021 om 16:46

Feyenoord deelde zondag een harde tik uit aan PSV in de topper in de Eredivisie. De Rotterdammers oogden frisser en wonnen dankzij een uitblinkende Jens Toornstra met 0-4 in Eindhoven. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit.

PSV
Joël Drommel – 5: Drommel was op slag van rust kansloos op de inzet van Toornstra. Verder had hij tot minuut 71 weinig te doen, maar toen ging het hard. Drommel is nog geen puntenpakker.

Jordan Teze – 5,5: Hij kreeg weer eens een kans door de blessure van Phillipp Mwene. Teze oogde soms echter wat onwennig, vooral als hij de middenlijn overstak.

André Ramalho – 4,5: De Braziliaan had al snel een goede ingreep, maar viel daarna op met balverlies. Het drukke schema lijkt zijn tol te eisen bij Ramalho, die bij meerdere tegengoals niet overtuigend ingreep. 

Armando Obispo – 5,5: Volgens Aad de Mos is Obispo de beste Nederlandse verdediger van de Eredivisie, maar ook hij haalde niet zijn niveau in de topper.

Philipp Max – 4,5: De Duitser oogt al enige tijd niet in grootse doen en hij liet zich wel heel makkelijk uitspelen door Pedersen in aanloop naar de 0-1. Zijn verdedigende werk was weer matig.

Davy Pröpper – 5: De vervanger van Marco van Ginkel leek wel moeite te hebben met het tempo. Hij liet zich aftroeven door jagende tegenstanders en was bovendien Toornstra kwijt bij de 0-1.

Mario Götze – 5: Gotze kwam verrassend weinig in het stuk voor. Telkens zat er een Feyenoorder op zijn huid. In dat licht was zijn wissel wel te begrijpen. Van de sterspeler mag meer verwacht worden in dit soort topduels.

Olivier Boscagli – 5,5: De keuze van Feyenoord om met vier middenvelders te spelen pakte goed uit. Boscagli had het lastig en leek overal net een stapje te laat te komen.

Bruma – 5: De Portugese aanvaller begon bedrijvig en leek gebrand om zich te laten zien. Hij bezorgde zijn tegenstanders een paar lastige momenten, maar hij zakte daarna ver weg.

Eran Zahavi – 4,5: Ook Zahavi hebben we in de eerste helft nauwelijks gezien. De onzichtbare Israëliër moest al na één helft gaan douchen van Schmidt.

Cody Gakpo – 6,5: De eerste PSV-kans van de wedstrijd was voor Gakpo na een combinatie met Götze. Hoewel de aanvoerder de gevaarlijkste aanvaller van de thuisploeg was, werd hij gewisseld. Het leverde Schmidt een striemend fluitconcert op.

Invallers

Ryan Thomas – 5,5: Davy Pröpper zat niet lekker in de wedstrijd, zoals dat voor veel PSV-spelers opging, maar met Thomas werd het niet veel beter.

Ritsu Doan – 5,5: De Japanner kwam in het veld voor Götze. Wat de Duitse sterspeler al niet lukte, was Doan zeker ook niet vergeven: het spel naar zich toetrekken.

Yorbe Vertessen – 5,5: We vallen in herhaling, want PSV speelde gewoon weinig klaar in aanvallend opzicht en Vertessen deelde in de malaise. Voor de invallers was het niet makkelijk.

Carlos Vinícius – 5: De Braziliaan speelde vorig seizoen nog bij Tottenham Hotspur, maar hij kon zijn visitekaartje niet afgeven aan de PSV-fans. Verre van zelfs. Zijn gebrek aan ritme is een verzachtende omstandigheid.

Noni Madueke – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Feyenoord
Justin Bijlow – 7,5: Weer hield Feyenoord de nul en daar heeft een keeper altijd een aandeel in. Bijlow is niet voor niets de nummer één van Nederland.

Marcus Pedersen – 7: Er was de voorbije weken wel wat kritiek op zijn voorzetten, maar de voorbereidende actie bij de 0-1 was bijzonder fraai. De onvermoeibare Pedersen stelde Toornstra in staat de score te openen. 

Gernot Trauner – 7,5: Trauner is een rots in de branding voor de Rotterdammers. De Oostenrijker ving de paar Eindhovense aanvalsgolven met gemak op. Helaas merkte ook Pedersen dat hij een brok graniet is.

Marcos Senesi – 7: Aan de hand van Trauner gaat ook Senesi weer steeds beter spelen. De Argentijn oogde soeverein en was sterk in zijn passing.

Tyrell Malacia – 6,5: Oranje-international Malacia hoefde niet eens zijn beste wedstrijd te spelen. De linksback was wel weer lekker agressief en greep een aantal maal goed in.

Jens Toornstra – 8,5: Wat een schitterende goal. De hardwerkende middenvelder speelde sowieso al niet onaardig, maar de 0-1 was van grote klasse. Na de rust haalde hij nogmaals de trekker over.

Guus Til – 6: Til heeft zijn carrière nieuw leven ingeblazen en keerde zelfs terug in het Nederlands elftal, maar tegen PSV was hij één van de mindere spelers aan Feyenoord-zijde. Hij oogde wat mak.

Fredrik Aursnes – 7,5: De Noorse middenvelder toonde in Eindhoven aan dat hij een uitstekende aanwinst is. Aursnes doet geen gekke dingen, maar was zeer belangrijk voor zijn ploeg.

Orkun Kökcü – 6: Kökcü heeft een fijne techniek, maar doet daar te weinig mee. De Turks international kan nog het nodige leren van ploeggenoten als Toornstra en Aursnes.

Alireza Jahanbakhsh – 6: Een 4-0 zege op bezoek bij een titelconcurrent, maar Jahanbakhsh hebben we verrassend weinig gezien.

Luis Sinisterra – 6,5: Sinisterra kon geen hoofdrol opeisen, maar in de slotfase schreef hij nog wel twee assists op zijn naam.

Invallers

Bryan Linssen – 7: Dat is nog eens invallen. Linssen stond koud in het veld toen hij voor de beslissing zorgde.

Lutsharel Geertruida – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Ramon Hendriks – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Cyriel Dessers – x: Maakte in blessuretijd zijn eerste voor Feyenoord, maar speelde te kort voor een beoordeling.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws