FC Twente droogt Vitesse in Arnhem af en heeft eerste uitzege te pakken

19-09-2021 18:37 Laatste update: 18:38
59

FC Twente heeft de eerste uitoverwinning van het seizoen weten te pakken. De Airborne-wedstrijd tegen Vitesse werd met ruime cijfers gewonnen. Mede dankzij twee goals van clubtopscorer Robin Pröpper eindigde het duel in Arnhem in 1-4.

Op de nederlaag bij Ajax na was Vitesse aan een sterke reeks bezig. Wedstrijden tegen Anderlecht, RKC Waalwijk en NS Mura werden gewonnen, maar de ploeg van Thomas Letsch doet nu even een stap terug.

Uitgerekend Arnhemmer Pröpper zette Twente al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door raak te koppen uit een vrije trap. Vitesse begon dramatisch aan het duel en ontsnapte kort daarna aan de 0-2. Daar mocht het doelman Markus Schübert voor bedanken. Vitesse werd naarmate de wedstrijd vorderde beetje bij beetje sterker en kwam via Loïs Openda bijna op gelijke hoogte. De opleving was van korte duur, want vlak voor rust verdubbelde Twente de voorsprong. Pröpper kreeg een strafschop na een duel met Matusz Bero. Ricky van Wolfswinkel schoot vanaf elf meter raak.

Een werkelijk dramatisch Vitesse was vroeg in de tweede helft dicht bij de aansluitingstreffer, maar deed niet meer mee toen Pröpper zijn tweede van de middag maakte. De supporters van Vitesse waren helemaal getuige van een slachtpartij toen Michel Vlap na een klein uur ook nog 0-4 maakte. Een nog grotere afstraffing dreigde, maar via Oussama Darfalou was het grote klasseverschil in de cijfers iets minder zichtbaar.

Vitesse probeerde het na de 1-4 nog wel, maar had de fut en energie niet meer. Tot overmaat van ramp moest aanvoerder Danilho Doekhi met twee keer geel van het veld af.