Ten Hag duidelijk bij Ajax: 'Staat zeker niet vast dat hij de nummer twaalf is'

Ten Hag duidelijk bij Ajax: 'Staat zeker niet vast dat hij de nummer twaalf is'

Gepubliceerd: maandag 20 september 2021 om 11:20ma 20-09-2021 om 11:20

Erik ten Hag benadrukt dat David Neres niet bij voorbaat 'de nummer twaalf' is bij Ajax. De Braziliaan strijdt met de andere aanvallers om een basisplek op de Amsterdamse vleugels.

Neres mocht tegen SC Cambuur voor het eerst dit seizoen vanaf de aftrap verschijnen. De 24-jarige aanvaller liet zich direct zien met twee goals en een assist. Ten Hag nam Neres al een aantal keer apart dit seizoen. "Ik praat altijd met al mijn spelers. En dit seizoen heb ik sowieso al heel veel met David gesproken", laat hij optekenen door Voetbal International. "Over zijn situatie, maar inderdaad ook begin september over zijn perspectief en zijn rol in de ploeg nu de transfer niet was doorgegaan."

Neres aasde namelijk op een overstap deze zomer, maar die kwam er niet. Ten Hag benadrukt dat er perspectief is voor Neres in Amsterdam. "Ik heb hem uitgelegd dat het zeker niet bij voorbaat vaststaat dat hij de nummer twaalf is. Hij kan ook gaan strijden voor een van de basisplekken. Ik denk dat hij daar blij mee is."

"Het grote voordeel met hem is dat hij niet alleen rechtsbuiten, maar ook prima linksbuiten kan spelen", vervolgt Ten Hag. "Hij doet dus gewoon volop mee in die concurrentiestrijd en David kan dit seizoen nog van hele grote waarde voor Ajax zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws