De Eredivisie-flops: elf spelers van Cambuur, trio van PSV en acht anderen

De Eredivisie-flops: elf spelers van Cambuur, trio van PSV en acht anderen

20-09-2021 11:45 Laatste update: 11:47
Eredivisie 74 Reacties

VoetbalPrimeur hoefde na speelronde vijf in de Eredivisie niet veel moeite te doen om een floplijst samen te stellen. De wedstrijden Ajax - SC Cambuur en PSV - Feyenoord hebben het de redactie deze keer eenvoudig gemaakt. We kennen het verhaal: Cambuur verloor met 9-0 en PSV ging voor eigen publiek met 0-4 onderuit.

Sonny Stevens (Cambuur): Dat is duidelijk als je negen goals tegen krijgt. Stevens beleefde zaterdagavond in de Johan Cruijff Arena een absolute horroravond die hij nooit meer zal vergeten en nog wel even nadreunt.

Het elftal van Henk de Jong (Cambuur): We hadden hier iedere speler van Cambuur neer kunnen zetten, feit is dat ze allemaal gefaald hebben. De spelers van Henk de Jong zaten negentig minuten lang in een grote rondo.

Willem Janssen (FC Utrecht): Normaal gesproken solide en betrouwbaar, maar tegen RKC was daar geen sprake van. Janssen viel ook in negatieve zin op omdat hij regelmatig verhaal ging halen bij de arbitrage en dat vonden de supporters dan weer vervelend. Janssen werd na een helft gewisseld door trainer René Hake.

Adam Maher (FC Utrecht): Ook Maher zal het duel met Utrecht snel willen vergeten. Voor hem zat het duel met RKC er - net als voor Janssen - na een helft al op.

Elikia Mbinga (PEC Zwolle): Mbinga kan niet terugkijken op een succesvol basisdebuut voor PEC. Hij had alle moeite om Ogechika Heil af te stoppen en kreeg daar na een tijdje dan ook geel voor. Om erger te voorkomen werd Mbinga na 45 minuten gewisseld.

Mario Götze (PSV): Tegen Real Sociedad dé uitblinker, tegen Feyenoord onzichtbaar. Götze had het fysiek zichtbaar moeilijk bij PSV. Het was net alsof hij lucht tekortkwam. Een wissel in de rust was dan ook logisch.

Eran Zahavi (PSV): Datzelfde geldt voor Zahavi. Het duo Trauner-Senesi had de PSV-spits uitstekend in de tang. Trainer Roger Schmidt legde na afloop uit dat ook Zahavi niet helemaal in de wedstrijd zat.

Philipp Max (PSV): Misschien wel de slechtste aan PSV-zijde. Bij de 0-3 en 0-4 sjokte de Duitser niet, maar liep hij op wandeltempo terug. Max zat er helemaal doorheen, zelden vertoond.

Jorgen Strand Larsen (FC Groningen): Groningen kan alle aanvallers op dit moment goed gebruiken, maar tegen Willem ll gaven ze niet thuis. Strand Larsen was er daar een van, de Noor werd na een uur naar de kant gehaald door trainer Danny Buijs.

Rico Strieder (PEC Zwolle): Strieder zat bij vlagen nog met zijn hoofd in de kleedkamer, desondanks hield hij het 81 minuten vol. Hij is een van de spelers die op moet staan als het slecht loopt, nu dus.

Oussama Tannane (Vitesse): Tegen NS Mura belangrijk, maar zat tegen FC Twente totaal niet in de wedstrijd. Tannane heeft nog even nodig om weer onomstreden te zijn in het elftal van trainer Thomas Letsch.

Nikolai Baden Frederiksen (Vitesse): Deed hij wel mee? Dat vroegen de Vitesse-supporters zich af, want Frederiksen maakte werkelijk niets klaar en had geen inbreng.

Jordy Clasie (AZ): Clasie trok na afloop het boetekleed aan voor zijn terechte rode kaart. De tackle op Luca de la Torre werd door de VAR streng beoordeeld. Daarna maakte Heracles gelijk en we weten hoe het uiteindelijk afliep voor AZ.

 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s