Ik wil de route van Dumfries bewandelen, maar dan op mijn eigen manier

"Ik wil de route van Dumfries bewandelen, maar dan op mijn eigen manier"

Gepubliceerd: maandag 20 september 2021 om 18:22ma 20-09-2021 om 18:22

Laatste update: maandag 20 september 2021 om 18:57ma 20-09-2021 om 18:57

Milan van Ewijk hoopt in de voetsporen van Denzel Dumfries te treden. Beide spelers kwamen via een amateurclub en een 'kleine club' in de Eredivisie bij sc Heerenveen terecht. Dumfries wist daarna de stap naar de Nederlandse top te maken en speelt nu in de Serie A. Van Ewijk ziet zo'n route ook wel zitten.

 

"Ik wil de route van Dumfries bewandelen, maar dan op mijn eigen manier", vertelt de verdediger in gesprek met Omrop Fryslân. "Ik ben een andere speler dan Dumfries. Hij is meer een getrainde machine. Ik denk dat ik een speler ben die wat meer flexibiliteit heeft en het meer voetballend wil oplossen."

Bij Heerenveen doet Van Ewijk het ook vooralsnog naar behoren. De rechtsback speelde dit seizoen vier competitiewedstrijden voor de Friezen en mocht die wedstrijden van begin tot eind spelen. Heerenveen verzamelde dit seizoen tot dusver tien punten en staan daarmee op de derde plaats in de Eredivisie. Volgens Van Ewijk gaat het goed met de club, al ziet hij zelf nog ruimte voor verbetering.

"Het verval in de tweede helft is vaak groot. De selectie is zich daarvan bewust", aldus Van Ewijk. "Ik heb zelf nog geen oplossing gevonden hoe het kan dat we in de tweede helft minder spelen. We zijn druk bezig om te kijken wat het probleem kan zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws