Slot prijst stille kracht van Feyenoord: 'Reken bij hem echt niet op 10 goals'

Slot prijst stille kracht van Feyenoord: 'Reken bij hem echt niet op 10 goals'

Gepubliceerd: dinsdag 21 september 2021 om 09:42di 21-09-2021 om 09:42

Feyenoord hield dit seizoen liefst acht keer de nul in elf officiële wedstrijden. Trainer Arne Slot spreekt van een teamprestatie, maar kan niet om het goede spel van Gernot Trauner, Marcos Senesi én Fredrik Aursnes heen.

De 25-jarige Noor diende zondag in de Eredivisie-topper op bezoek bij PSV (0-4) als een extra slot op de deur. "Hij is belangrijk", beaamt Slot in het Algemeen Dagblad. De oefenmeester weet dat Aursnes niet de speler is die het meest in het oog springt. "Zo'n type is het ook helemaal niet. Reken bij hem echt niet op tien goals en vijftien assists. In de eindfase zie je van hem geen vernuftige steekballetjes, hij moet het spel echt voor zich hebben. Hij heeft veel loopvermogen, kan afstanden overbruggen. En zet de spelers voor hem aan het werk."

Volgens Slot is Aursnes ook belangrijk voor Trauner en Senesi. "Op de momenten dat ze moeten verdedigen, is het wel fijn om te zien dat ze handelend optreden", looft hij ook zijn verdedigers. "We geven amper kansen weg en dat komt in mijn beleving omdat het middenveld en de aanvalslinie er zoveel energie in stoppen om dat voor elkaar te krijgen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws