Espirito Santo bevestigt slecht Bergwijn-nieuws: 'Dat is erg, heel erg pijnlijk'

Espirito Santo bevestigt slecht Bergwijn-nieuws: 'Dat is erg, heel erg pijnlijk'

Gepubliceerd: dinsdag 21 september 2021 om 19:13di 21-09-2021 om 19:13

De blessure van Steven Bergwijn is ernstiger dan verwacht. De Nederlander is door Tottenham Hotspur-trainer Nuno Espirito Santo buiten de selectie gelaten voor het EFL Cup-duel met Wolverhampton Wanderers en dreigt ook de derby tegen Arsenal te moeten missen.

Dat meldt de trainer in gesprek met de BBC. Bergwijn moest het veld in de Conference League-wedstrijd tegen Stade Rennes het veld na een halfuur spelen verlaten. Hij draagt inmiddels een beschermende schoen, waardoor hij wel aan zijn fitheid kan blijven werken. "Maar de blessure moet eerst verder afnemen", zo geeft Espirito Santo aan.

"Tegen Rennes ging hij door zijn enkel. Dat is erg, heel erg pijnlijk", aldus de Spurs-manager. "De beslissing is genomen om zijn voet te beschermen, maar om tegelijkertijd wel oefeningen voor het bovenlichaam te blijven doen." De kans lijkt serieus aanwezig dat Bergwijn de North London Derby tegen Arsenal van aankomend weekend ook aan zich voorbij moet laten gaan.

Het is een flinke tegenvaller voor de Nederlander, die een uitstekende seizoensstart kende. Hij startte in de eerste drie Premier League-wedstrijden van Tottenham, die allemaal werden gewonnen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws