Succesvol Atalanta-basisdebuut Koopmeiners, Inter wint met Dumfries als invaller

21-09-2021 22:40
41

Het Atalanta Bergamo van Marten de Roon en Teun Koopmeiners heeft gewonnen van Sassuolo en Abdou Harroui. Internazionale heeft met invaller Denzel Dumfries in ieder geval voor even de Serie A-koppositie gegrepen.

Atalanta - Sassuolo 2-1
Bij de thuisploeg maakte Koopmeiners zijn basisdebuut. Hij stond samen met landgenoot De Roon op het middenveld bij Atalanta. In de derde minuut kwam de ploeg van Gian Piero Gasperini al op voorsprong, na een goal van Robin Gosens. Een dik halfuur later was het de andere wingback die de marge verdubbelde: Davide Zappacosta schoot de bal na een mooie aanval in de verre hoek.

Vlak voor rust kwam Sassuolo echter terug in de wedstrijd. Domenico Berardi knalde van grote afstand de 2-1 tegen de touwen. Daar bleef het echter bij voor Sassuolo. Harroui, die in de zestigste minuut het veld betrad, kon daar geen verandering in brengen.

Fiorentina - Inter 1-3
Bij de bezoekers begon Dumfries na zijn sterke optreden tegen Bologna op de bank. Vanaf daar zag de Nederlandse rechtsback dat Riccardo Sottil Fiorentina al vroeg op voorsprong wist te brengen. Inter keek tot de 52ste minuut tegen een achterstand aan. Matteo Darmian, die op de plek van Dumfries speelde, maakte toen van dichtbij de 1-1.

Drie minuten later kwam Inter zelfs op voorsprong. Edin Džeko knikte raak uit een corner: 1-2. Ivan Perišić maakte in de 87ste minuut nog de 1-3. Dat was ook de einduitslag. Daardoor staat Inter nu even eerste in de Serie A. Bij een overwinning grijpt Napoli donderdag de koppositie echter weer terug. Dumfries mocht in totaal zo'n 25 minuten invallen tegen Fiorentina. Stefan de Vrij stond negentig minuten lang op het veld.