Van Gaal duidelijk bij Telstar: Daar had ik wel wat op- en aanmerkingen op

Van Gaal duidelijk bij Telstar: "Daar had ik wel wat op- en aanmerkingen op"

Gepubliceerd: woensdag 22 september 2021 om 12:53wo 22-09-2021 om 12:53

Laatste update: woensdag 22 september 2021 om 13:49wo 22-09-2021 om 13:49

Louis van Gaal ziet dat hij een stuk minder kan veranderen in korte tijd bij Telstar dan hij het Nederlands elftal. Daar geeft de geboren Amsterdammer verschillende redenen voor. Van Gaal heeft ook aan de spelers laten weten dat hij van het niveau bij Telstar niet top vindt.

Van Gaal zit vrijdag tegen Jong AZ eenmalig als trainer op de bank bij Telstar. Dat doet de bondscoach voor een goed doel. Op een persconferentie die is vastgelegd door ESPN, krijgt Van Gaal de vraag of hij bij Telstar veel zaken naar zijn hand kan zetten. "Ik kan hier in principe veel minder voor elkaar krijgen dan bij Oranje", reageert hij. "De kwaliteit van de spelers is namelijk een stuk minder."

"Bij het Nederlands elftal werken we met de hoogste kwaliteit die we in Nederland kunnen vinden. Telstar heeft de laagste begroting van het betaalde voetbal", vervolgt Van Gaal. "Die hebben dus niet de kwaliteit in huis die ik bij Oranje heb. Ik wil ook niet in de straat van Andries Jonker klussen. Ik ben hier veel minder op de voorgrond dan bij het Nederlands elftal."

Van Gaal is duidelijk wat hij van het niveau vindt bij Telstar. "Daar had ik wel wat op- en aanmerkingen op", vertelt hij. "Ik heb al tegen de spelers gezegd wat in mijn ogen wel goed ging en wat niet. Veel ging niet goed."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws