'Belgen willen hervormingen: géén BeNeLiga, wél gecombineerd bekertoernooi'

'Belgen willen hervormingen: géén BeNeLiga, wél gecombineerd bekertoernooi'

Gepubliceerd: woensdag 22 september 2021 om 14:58wo 22-09-2021 om 14:58

Het Belgische voetbal staat mogelijk aan de vooravond van radicale hervormingen: het internationaal opererende auditbureau Twenty First Group heeft een reeks aanbevelingen gedaan voor een nieuw competitieformat. Hierin lijkt géén plaats te zijn voor een BeNeLiga, maar wél voor een gecombineerd bekertoernooi.

Volgens Het Laatste Nieuws – dat de plannen van Twenty First Group heeft ingezien – heeft men zijn bedenkingen bij een eventuele Nederlands-Belgische competitie: het draagvlak in beide landen lijkt te klein en de opbrengsten zouden tegenvallen. De audit ziet meer brood in een Belgische competitie met twaalf clubs, waarvan de eerste acht play-offs om de titel spelen en de onderste vier met de eerste vier clubs van de Proximus League om promotie/degradatie strijden.

Een 'tussenoplossing' voor de BeNeLiga lijkt wél haalbaar: een bekertoernooi met Nederlandse én Belgische clubs. Volgens de plannen kunnen teams uit beide landen elkaar vanaf de kwartfinales treffen. De winnaar van het bekertoernooi zou zich dan voor Europees voetbal plaatsen: als dat een Nederlandse club is, zou de Belgische club die het verst is gekomen in het bekertoernooi ook een Europees ticket grijpen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Geen BeNeLiga, wel een gemeenschappelijk bekertoernooi: goed idee?

Ja
62%
Nee
38%
(1236 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws