PSV 'mist' Sangaré: 'Oh, nu wel!? Hoorde mensen alleen over hem zeiken'

PSV 'mist' Sangaré: 'Oh, nu wel!? Hoorde mensen alleen over hem zeiken'

Gepubliceerd: woensdag 22 september 2021 om 19:36wo 22-09-2021 om 19:36

Björn van der Doelen vindt de kritiek op het wisselbeleid van Roger Schmidt wel erg makkelijk na de 0-4 nederlaag tegen Feyenoord. De voormalig middenvelder van de Eindhovenaren miste wel een speler die een tik durft uit te delen.

"Ik moest tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord denken aan het begin van de jaren negentig", begint Van der Doelen in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. "Toen was ik in het stadion en speelde PSV tegen Ajax. Je voelde aan alles: dit is belangrijk, zo'n sfeer hing er. Ik geloof dat Adri van Tiggelen toen rechtsback speelde en binnen vijf minuten Marc Overmars al over de zijlijn kegelde. Dat was meteen een statement: hier valt vandaag niks te halen. Dat mis ik."

"Het ging zondag moeizaam, dat zal ook met vermoeidheid te maken hebben, en het viel allemaal slecht, maar ik mis een cowboy die zegt: tot hier en niet verder", aldus Van der Doelen, die ziet dat Ibrahim Sangaré nu door Jan en alleman wordt gemist. "Ik vind het vooral heel komisch dat nu Sangaré een paar wedstrijden niet heeft meegedaan, er wordt gezegd: misschien hebben we hem toch wel nodig. Dan denk ik: oh, nu wel!? Ik hoorde eerst veel mensen alleen maar over hem zeiken."

Van der Doelen weigert ook Schmidt af te vallen vanwege zijn wisselbeleid. "Het lijkt nu alsof ze compleet zijn overklast door Feyenoord en dat was natuurlijk helemaal niet zo. In de eerste plaats doet Schmidt het echt omdat hij het beste met zijn spelers voor heeft. En twee is het ook niet zo dat die jongens die niet spelen er niets van kunnen. Als zo'n Gakpo niet meer fit is, dan is het toch logisch dat je een spits die je net hebt gehaald erin zet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws