Lukaku wil topoverleg over racismebestrijding: 'Zij kunnen een manier vinden'

Lukaku wil topoverleg over racismebestrijding: 'Zij kunnen een manier vinden'

Gepubliceerd: donderdag 23 september 2021 om 17:22do 23-09-2021 om 17:22

Chelsea-spits Romelu Lukaku wil graag een keer samenzitten met de bazen van socialmediabedrijven om het probleem van racisme op hun platforms aan te pakken en roept medespelers op dat ook te doen. Volgens de spits moet de voetbalwereld harder optreden tegen racisme.

"Ik denk dat we stevigere standpunten kunnen innemen. We knielen wel en uiteindelijk klapt iedereen daarvoor, maar soms zie je na de wedstrijd weer een belediging", vertelt Lukaku in gesprek met CNN Sport. "We moeten een keer samenzitten met de grote bazen van de sociale media, politici, de Engelse voetbalbond en de spelersorganisatie PFA", stelt de spits voor.

Volgens Lukaku zouden voetbalspelers ook over kunnen gaan tot een boycot van sociale media, maar voordat hij zover wil gaan legt hij liever de bal eerst bij de platforms. "Omdat ik echt denk dat zij een manier kunnen vinden om de haatberichten te stoppen", verklaart Lukaku. "Voetbal moet vooral een leuk spel zijn. Het mag niet zo zijn dat je je als voetballer onveilig voelt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws