Frustratie in gemeenteraad Den Haag: 'Hebben ADO-clubliefde van een fruitvlieg'

Frustratie in gemeenteraad Den Haag: 'Hebben ADO-clubliefde van een fruitvlieg'

Gepubliceerd: donderdag 23 september 2021 om 21:38do 23-09-2021 om 21:38

Donderdagavond ging de gemeenteraad van Den Haag in gesprek over het ADO Den Haag-stadion. Het is een heet hangijzer in de gesprekken over een mogelijke overname. Fractievoorzitter Richard de Mos van Hart voor Den Haag baalt van de opstelling van de wethouders.

Alles valt of staat voor ADO met een huurverlaging of definitieve koop van het stadion. De kosten van het stadion liggen op dit moment te hoog voor een Keuken Kampioen Divisie-club en potentiële overnamekandidaten willen eerst dat dit dossier afgehandeld wordt, voordat ze de club overnemen. Er lijkt in de gemeenteraad maar weinig schot te zitten in de gesprekken over het stadion.

"Houding van lamlendige wethouders is om te janken: gemeente doet als eigenaar stadion hè-le-maal niets", zo vertelt De Mos na de vergadering in gesprek met Voetbal International. "Deze wethouders hebben de ADO-clubliefde van een fruitvlieg. Verder zijn ze geen moment ingegaan op mijn voorstellen om te komen tot een andere huurconstructie. Als de club straks omvalt houd ik hen hiervoor mede verantwoordelijk", zo sluit De Mos af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws