Zirkzee verliest basisplek bij Anderlecht: 'Waarom haal je hem dan?'

Zirkzee verliest basisplek bij Anderlecht: 'Waarom haal je hem dan?'

Gepubliceerd: vrijdag 24 september 2021 om 08:27vr 24-09-2021 om 08:27

Joshua Zirkzee kende een bemoedigende start bij Anderlecht, maar inmiddels is hij zijn basisplaats kwijtgeraakt aan Christian Kouamé. In de topper tegen KAA Gent (1-1) mocht de twintigjarige Nederland donderdag slechts kort voor tijd invallen. Dat wekt verbazing bij Het Laatste Nieuws.

Zirkzee was in zes optredens in de Jupiler Pro League, waarvan drie als basisspeler, goed voor drie goals en een assist. Toch geeft Vincent Kompany inmiddels de voorkeur aan Kouamé, die wordt gehuurd van Fiorentina. Bij Het Laatste Nieuws vraagt men zich af waarom de Bayern München-huurling zo weinig kansen krijgt. 'Vincent Kompany acht het blijkbaar (tactisch?) onmogelijk om Kouamé en Joshua Zirkzee in dezelfde ploeg te droppen, maar wat heb je dan aan het (grillige) talent van de Nederlander? Waarom haal je hem?'

Zirkzee kreeg tegen Gent slechts vier minuten speeltijd, maar kon Anderlecht niet meer aan drie punten helpen. 'Toen de eerste mensen hun wagen opzochten, mocht Joshua Zirkzee invallen. Op de plaats van Kouamé. Het is blijkbaar óf de ene óf de andere', merkt de Belgische krant op. Dat de Nederlandse spits nog een grote kans miste, wordt hem niet zwaar aangerekend. 'Tja, hij mist vertrouwen. Zonde van het talent', besluit men.

De laatste basisplek van Zirkzee was op 29 augustus. Sindsdien viel Zirkzee in tegen KV Mechelen (zeven minuten), Standard Luik (twee minuten) en KAA Gent (vier minuten).

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws