Vink onder de indruk: 'Ik denk dat Veerman makkelijk bij topclub kan spelen'

Vink onder de indruk: 'Ik denk dat Veerman makkelijk bij topclub kan spelen'

Gepubliceerd: vrijdag 24 september 2021 om 09:07vr 24-09-2021 om 09:07

SC Heerenveen verloor woensdag met 3-1 van Feyenoord, maar Joey Veerman bracht de spanning in de slotfase nog even terug. Marciano Vink is lovend over de spelmaker van de Friezen, die volgens hem meekan bij een Eredivisie-topclub.

"Hij dacht: ik doe het gewoon even zelf", verwijst Vink bij ESPN naar de aansluitingstreffer van Veerman in De Kuip. De 22-jarige middenvelder zette de aanval zelf op. "De dribbel, de versnelling. Eigenlijk zitten in de twee ballen die hij aanraakt zoveel schoonheid. En dan het doelpunt, achter je standbeen en hem met links in de kruising liggen, heerlijk. Dit is wat je graag ziet."

Vink wordt gevraagd om Veerman langs de 'topclub-meetlat' te leggen, maar vindt dat niet helemaal eerlijk. "Tegen dit Feyenoord is het ook voor hem lastig, natuurlijk. Je bent ook afhankelijk van wat er om je heen staat: hoe je de bal aangespeeld krijgt, waar je de bal aangespeeld krijgt. We hebben genoeg topwedstrijden gezien en genoeg middenvelders beoordeeld. En die laten het ook niet altijd zien. We leggen de lat bij Joey wel erg hoog en willen geniale dingen van hem zien. Maar niet iedereen bij een topclub presteert altijd geniaal."

"Kijk naar PSV, daar liepen drie middenvelders waar het er ook niet uitkwam", vervolgt Vink. "Ik denk dat Veerman makkelijk bij een topclub kan spelen. Dan zal hij het in grote delen van de wedstrijd laten zien. We moeten hem niet meer langs die topclub-meetlat leggen. We weten wat hij kan en waartoe hij in staat is. Ik denk dat dat genoeg is."

Fans van Feyenoord verzochten Veerman woensdag al om de overstap naar Rotterdam te maken. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Veerman kan naar de top van de Eredivisie

Ja
70%
Nee
30%
(852 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws