Zwaar geblesseerde Janmaat oriënteert zich alvast op trainerscarrière bij ADO

Zwaar geblesseerde Janmaat oriënteert zich alvast op trainerscarrière bij ADO

Gepubliceerd: vrijdag 24 september 2021 om 15:08vr 24-09-2021 om 15:08

Daryl Janmaat oriënteert zich alvast op een loopbaan als jeugdtrainer. De 34-voudig Oranje-international keerde begin dit jaar terug bij ADO Den Haag, maar staat de komende tijd nog aan de kant met een blessure.

ADO liet afgelopen zomer weten dat Janmaat meerdere maanden uit de roulatie zou zijn, vanwege een bacteriële infectie in zijn knie. De 32-jarige verdediger zal nu één keer per week als assistent-trainer bij het O16-elftal van ADO gaan fungeren. 'Daryl wil verkennen wat het trainersvak inhoudt en gebruikt het bijwonen van de trainingen ook als voorbereiding op het volgen van een trainersopleiding', heeft de club laten weten via de officiële kanalen.

Hoofd jeugdopleidingen Albert van der Dussen juicht de beslissing van Janmaat toe. "Het is geweldig dat Daryl zich specifiek gaat richten op onze talenten van de jeugdopleiding en zijn ervaringen met onze jongens wil delen", reageert hij. "Dit past ook goed in onze filosofie om spelers met het ADO Den Haag DNA als trainer toe te voegen aan onze jeugdopleiding."

Janmaat speelde zijn voorlopig laatste wedstrijd als prof op 13 mei, toen ADO na een 1-4 nederlaag tegen Willem II uit de Eredivisie degradeerde. Zijn contract loopt nog twee jaar door.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws