De manier om Ajax te bestrijden: 'Als het even kan, gaat hij over de boarding'

De manier om Ajax te bestrijden: 'Als het even kan, gaat hij over de boarding'

Gepubliceerd: zaterdag 25 september 2021 om 10:26za 25-09-2021 om 10:26

Laatste update: zaterdag 25 september 2021 om 16:53za 25-09-2021 om 16:53

José Fortes Rodriguez denkt dat er als Nederlandse club weinig in te brengen is tegen een Ajax in vorm. De voormalig verdediger van onder meer AZ stelt dat er maar één manier is om kans te maken.

Dat is spelen vol overgave en met het hart. "Ik zou de boel niet dichtgooien", zegt hij tegen de NOS. "Niet de bus parkeren, want dan ga je 'm toch verliezen. Maar wat wel: ieder duel er vol in. En als het even kan, dan gaat de speler over de boarding. Je kan de tegenstander uit zijn spel brengen. Maar het moet wel realistisch blijven. Je moet geen doodschoppen uitdelen, maar zorg dat je er kort op zit. Natuurlijk helpt het als je iets feller bent."

Ajax ontregelen zou volgens Fortes Rodriguez ook een mogelijkheid kunnen zijn. Dat zit echter niet in de aard bij clubs uit Nederland. "Dat gaat Ajax wel vervelend vinden, maar dan ga je als voetballer andere dingen doen. Nederlandse voetbalclubs spelen niet puur om winnen. Het gaat om het tactische, mooi spel, opbouwen. Maar als je met die instelling tegen Ajax speelt, dan gaat het niet lukken."

Toch hebben de Amsterdammers, zo stelt Fortes Rodriguez, waarschijnlijk ook een antwoord op een ploeg die de wedstrijd doodmaakt. Hij prijst de 'latino's' die goed om kunnen gaan met fysieker spel. "Ryan Gravenberch gaat geen trap teruggeven. Maar als je Lisandro Martínez, Edson Álvarez of Nico Tagliafico gaat irriteren, dan krijg je 'm wel terug. Gegarandeerd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws