Seuntjens over wereldgoal: 'Twee weken terug al: laat mij maar, ik schiet op goal'

Seuntjens over wereldgoal: 'Twee weken terug al: laat mij maar, ik schiet op goal'

Gepubliceerd: zaterdag 25 september 2021 om 21:24za 25-09-2021 om 21:24

Mats Seuntjens pakte zaterdag tegen Vitesse uit met een corner, die in één keer binnen vloog bij de tweede paal. Dat was absoluut geen toeval, verzekerde ploeggenoot Ben Rienstra na afloop in gesprek met ESPN.

De spelers van Fortuna verzamelden zich bij de eerste paal en trokken hun tegenstanders mee, waardoor de tweede paal 'vrij' was. "We hebben serieus getraind op de corner", aldus Rienstra direct na afloop. "Met zijn allen erin en schiet hem gewoon op goal: ja, dat hij er dan zo in valt..."

Seuntjens zelf verscheen later ook voor de ESPN-microfoon. "Er was wel het één en ander te doen bij ons, over onze aanvallende corners. En ik zei twee weken geleden eigenlijk al: laat mij hem maar trappen, ik schiet hem gewoon op goal", aldus de 29-jarige Bredanaar. "Normaal probeer je hem meer bij de eerste paal erin te krijgen, bij de groep. Maar die keeper (Markus Schubert, red.) had er wel moeite mee en de tweede paal lag zo open."

Vitesse-Fortuna eindigde uiteindelijk in 1-1. Na de 0-1 van Seuntjens zorgde Nikolai Baden Frederiksen voor de gelijkmaker, maar verder kwamen de Arnhemmers niet.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws