'Ik kon de wedstrijd in de eerste helft al beslissen, maar dat deed ik niet'

'Ik kon de wedstrijd in de eerste helft al beslissen, maar dat deed ik niet'

26-09-2021 16:12
3

Sparta-spits Emanuel Emegha is schuldbewust na afloop van het treffen met SC Cambuur (0-4). De achttienjarige jeugdinternational kreeg een aantal goede kansen om te scoren, maar verzuimde om dat te doen.

Op Het Kasteel kreeg Sparta een pak slaag tegen Cambuur. Daar had Emegha verandering in kunnen brengen. Na afloop van de wedstrijd verschijnt hij balend voor de camera van ESPN. "Met wat voor gevoel ik hier sta? Met een rotgevoel", begint Emegha. "Ik had de wedstrijd in de eerste helft al kunnen beslissen. Dat heb ik niet gedaan. In de tweede helft heb ik ook een paar kansen gehad, maar toen scoorde ik ook niet. Dat vind ik gewoon heel erg jammer."

"Het was gewoon heel erg matig in de afronding", vervolgt Emegha, die weet dat hij normaal gesproken juist een goed rendement haalt. "Precies, daarom voelt het ook extra zuur. Ik kon het vandaag laten zien, maar dat heb ik niet gedaan."

Veel van zijn kansen creëerde Emegha zelf. "Dat is ook waar, maar persoonlijk vind ik dat ik daar niks aan heb", stelt hij. "Als ik niet scoor, kan de trainer nog steeds voor een ander kiezen. Als ik wel scoor, laat ik de trainer zien dat hij me nodig heeft. Maar ik ga niet bij de pakken neerzitten, ik ga morgen herstellen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s