Borst stelt tweede prijs voor: 'Hoogst haalbare in competitie met die andere club'

Borst stelt tweede prijs voor: 'Hoogst haalbare in competitie met die andere club'

Gepubliceerd: maandag 27 september 2021 om 09:00ma 27-09-2021 om 09:00

Niet alleen de kampioen van de Eredivisie moet in de prijzen vallen, ook de nummer twee mag de champagne koudzetten. Dat schrijft Hugo Borst gekscherend in zijn column voor het Algemeen Dagblad. Hij denkt dat de titelstrijd al beslist is.

 

Borst is ervan overtuigd dat Ajax alle thuiswedstrijden zal gaan winnen. FC Groningen verweerde zich afgelopen zaterdag dapper in de Johan Cruijff Arena, maar verloor ook.

Borst haalt uitspraken van Daley Blind aan na het duel met Groningen ("We kijken niet naar PSV."). 'Dat is niet helemaal waar. PSV bestaat in de hoofden van Ajacieden. PSV mag ook bestaan. Maar ze doen er niet toe', countert Borst. 'Feyenoord? Dat de Rotterdamse club er wat beter voor staat dan vorig jaar, vinden ze in Amsterdam zelfs hartstikke leuk. Feyenoord mag er zijn. Maar zij doen er ook niet toe. Dat is de harde waarheid.'

En dus stelt Borst voor om ook de nummer twee van de Eredivisie te huldigen. 'Zou het niet leuk zijn, dacht ik zo, om begin mei een kleinere schaal uit te reiken aan PSV of Feyenoord? Vanwege plek 2, het maximaal haalbare. The best of the rest, en dan een flink bierviltje van zilver, een schaaltje', schrijft Borst met een knipoog.

'Dat zilveren schaaltje moet echt gevierd worden. Als hoofdprijs. Want dat is het. Het schaaltje is geen troostprijs,maar een hoofdprijs! Want het is het hoogst haalbare in een competitie waarin geen maat staat op die andere club.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws