'PSV is een absoluut topelftal, Mario Götze en Eran Zahavi zijn absolute klasse'

'PSV is een absoluut topelftal, Mario Götze en Eran Zahavi zijn absolute klasse'

30-09-2021 16:55 Laatste update: 17:18
62

Voor Sturm Graz-trainer Christian Ilzer bestaat er geen twijfel over dat PSV favoriet is voor het Europa League-duel van donderdagavond. Hij steekt de loftrompet over het team van collega Roger Schmidt.

"Een absoluut topelftal en de favoriet. Ik kijk er enorm naar uit. Het is simpel: we moeten een topprestatie leveren als we punten willen scoren", vertelt Ilzer op de persconferentie.

De nummer twee van de Oostenrijkse Bundesliga verkeert de laatste weken echter in prima vorm. Twee weken geleden werd op bezoek bij AS Monaco slechts met 1-0 verloren. "Wat we daarvan geleerd hebben? Misschien zag je dat al aan de recente resultaten. We hebben vervolgens met 5-0, 4-0 en 3-0 gewonnen, ondanks de grote belasting", doelt Ilzer op het volle programma.

De coach van Sturm Graz ziet tegen PSV vooral kansen in de omschakeling. Dat de Eindhovenaren niet hun beste periode doormaken, zegt hem weinig. "Afgelopen weekeinde (tegen Willem II, red.) verloren ze, maar waren ze veel beter. 26-4, was de schotverhouding. In de Champions League-voorronde rekenden ze af met Galatasaray en FC Midtjylland. Spelers als Mario Götze en Eran Zahavi zijn van absolute klasse. We zullen tot op de limiet moeten gaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s