'Jurriën zegt dan pesterig: wij gaan winnen, ze gaan niks presteren in onze Arena'

'Jurriën zegt dan pesterig: wij gaan winnen, ze gaan niks presteren in onze Arena'

Gepubliceerd: vrijdag 1 oktober 2021 om 17:15vr 01-10-2021 om 17:15

Het duel tussen Ajax en FC Utrecht betekent ook een treffen tussen tweelingbroers Jurriën Timber en Quinten Timber. De twee wonen nog thuis en slapen daags voor de clash in de Johan Cruijff Arena zelfs nog op dezelfde kamer.

"Ik kan me niet voorstellen dat dat eerder is gebeurd, haha", lacht broer Shamier in gesprek met Ajax Showtime. "Het is uniek. Mijn moeder vraagt ook vaak hoeveel het gaat worden. Dan zegt Jurriën een beetje pesterig: Wij gaan natuurlijk winnen. Ze gaan niks presteren in onze Arena. En Quinten reageert dan lachend: We gaan het wel zien zondag, haha. Het blijft gewoon grappig. Het zijn broertjes, een tweeling, ze voelen elkaar aan."

Shamier vertelt dat de familie ongelooflijk trots is. Vooral met de carrière van Jurriën gaat het hard. "De focus van Jurriën is gewoon honderd procent. Toen we van de week met elkaar waren, hadden we het ook al kort over Ajax - FC Utrecht. Quinten zei toen ook al: Laten we het niet over die wedstrijd hebben, de focus moet op de Champions League. Dan knikt Jurriën van 'ja, dat klopt'. De focus bij beide jongens is er voor de volle honderd procent. Het zegt veel over deze jongens."

Het slippertje van Jurriën tegen Besiktas was dan ook opvallend. Gelukkig voor de verdediger beging Kenan Karaman een overtreding. "We hebben het erover gehad. Het is een foutje in een wedstrijd waarin hij verder goed speelde. Het is voor Jurriën een leermoment. Altijd de focus houden en op naar de volgende wedstrijd. Nee, hij heeft er geen last van richting een volgende wedstrijd. De focus is er volledig. Hij herkent zijn fouten, herpakt zich en verbetert zich."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws