'Van Gaal zei dun in de buitenspelers te zitten, Noa is wat dat betreft een échte'

'Van Gaal zei dun in de buitenspelers te zitten, Noa is wat dat betreft een échte'

Gepubliceerd: zaterdag 2 oktober 2021 om 07:31za 02-10-2021 om 07:31

Aad de Mos vindt het volkomen logisch dat bondscoach Louis van Gaal Noa Lang heeft opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Voor Lang betekent dit zijn debuut in de Oranje-selectie, waardoor hij ook mag dromen van zijn eerste wedstrijdminuten.

De selectie van Lang is voor De Mos logisch. "Want dit zijn twee ideale wedstrijden om te 'experimenteren'", zegt de analist in gesprek met De Telegraaf over de komende wedstrijden van Oranje tegen Letland en Gibraltar. "Experimenteren tussen aanhalingstekens dan", benadrukt de oud-trainer van onder andere KV Mechelen en Anderlecht.

"Want in deze fase van de WK-kwalificatie zal Louis van Gaal dat woord niet graag horen. Maar Van Gaal zei dun in de buitenspelers te zitten en Noa is wat dat betreft een échte", aldus de Belgisch-voetbalkenner, die stelt dat Lang aan de bak zal moeten.

"Noa zal zich moeten realiseren dat het Nederlands elftal veel meer creatieve spelers heeft dan hem alleen. En dus zal hij zich heel erg bewust moeten zijn van zijn verdedigende taken. Bij Club Brugge wordt het defensieve werk opgevangen door een blok, dat Noa in Oranje niet achter zich heeft."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws