Spaanse kritiek op Makkelie: Nederlandse arbiter 'pijnigt' Atlético

04-11-2021 07:55
22

Danny Makkelie moet het ontgelden bij Atlético Madrid na de 2-0 nederlaag van de Spanjaarden tegen Liverpool in de Champions League. Met zeven gele kaarten, een rode en twee vanwege buitenspel afgekeurde doelpunten vertolkte de Nederlandse scheidsrechter een grote rol op Anfield.

"Wij als trainers zouden bezig moeten zijn met het verbeteren van het team en niet met controversiële beslissingen", zegt Simeone na afloop op de persconferentie. "Dit heeft natuurlijk invloed op het spel, één man minder maakt een groot verschil." 

Wedden

Meer odds

Makkelie stuurde na 36 minuten Felipe van het veld na een overtreding op Sadio Mané. Atlético-doelman Jan Oblak begreep niets van die beslissing. "Weer eentje. Eén in de eerste wedstrijd tegen Liverpool, en nu weer eentje. Het is moeilijk om erover te praten. Het zijn de arbitrale beslissingen die ons pijnigen."

Twee weken geleden werd Antoine Griezmann al met rood van het veld gestuurd tijdens de eerste clash tussen Atlético en Liverpool. De Engelsen wonnen toen met 2-3.