'Kampioenschappen zijn belangrijker, maar ik hoop dat PSV de beker níét wint'

17-04-2022 08:32 Laatste update: 09:55
114

Klaas van den Eerden hoopt dat Ajax de KNVB Beker ten koste van PSV wint. De cabaretier en presentator is van jongs af aan Ajacied en ziet dat veel spelers in de hoofdstad al met een andere club bezig zijn. VoetbalPrimeur ging in gesprek met de Amsterdammer.

Ajax en PSV treffen elkaar in De Kuip. "Ik ga er zelf niet naartoe, dat is wel jammer. Normaal gesproken ga ik naar elke wedstrijd die ze thuis spelen. Vroeger ook wel naar de uitwedstrijden, maar de laatste tijd niet meer. Ik heb mijn seizoenskaart al meer dan 25 jaar en sta achter het doel, dus een beetje bij de harde kern. Wel een beetje aan de zijkant, ik ben een oude lul geworden inmiddels", grapt Van den Eerden. 

De presentator ziet de afgelopen weken een kanteling bij Ajax. "Je voelde eigenlijk al tegen Benfica: de teamspirit is er een beetje uit. Ten Hag die natuurlijk eigenlijk al naar Manchester United gaat, Antony die al aan het kijken is, Tagliafico die weg wil, zo kan ik een heel lijstje opnoemen. Ze zijn al aan het kijken naar andere clubs, dat vind ik wel jammer."

"Daarom houd ik eigenlijk voor die bekerfinale tegen PSV mijn hart wel vast. Als PSV er echt in één keer opklapt... tja, we moeten er wel even gaan staan", erkent Van den Eerden. "Kampioenschappen blijven het belangrijkst. Het is misschien meer de pijn dat PSV hem wint. Als PSV hem wint, is de pijn groter dan de vreugde wanneer Ajax hem wint. Snap je?" En de voorspelling? "3-1 voor Ajax", besluit de presentator.