Van Nistelrooij wijst naar WK-gangers en Ajax-resultaten: 'Daar zat beetje onrust'

13-11-2022 07:10
149

Ruud van Nistelrooij denkt dat er onrust in zijn team is geslopen voor de Eredivisie-topper tegen AZ. De trainer van de Eindhovenaren ziet meerdere factoren, zoals de resultaten van concurrent Ajax en het WK in Qatar.

"We staan natuurlijk in één keer terug geknokt op de koppositie. Dan zie je resultaten die zich voor je afspelen (Ajax-Vitesse en FC Emmen-Ajax, red.). Dan weet je dat we het moeten doen. Ik denk dat daar een beetje onrust in zat", begint Van Nistelrooij op de persconferentie.

"Maar ik denk dat het voor de jongens die naar het WK gaan onbewust ook meespeelde", vervolgt de voormalig topspits. "Ze zitten dinsdag in een vliegtuig naar Qatar en weten dat volgende week een WK begint. De jongens die naar het WK gaan zaten moeizaam in de wedstrijd, hebben niet hun niveau gehaald. Dat kun je ze ook niet altijd kwalijk nemen." Luuk de Jong, Cody Gakpo en Xavi Simons sluiten maandag bij de selectie van Oranje aan.

PSV ging thuis met 0-1 onderuit tegen AZ, waardoor het in punten gelijkstaat met Ajax. Feyenoord heeft in de stadsderby tegen Excelsior aan één punt genoeg om zich tot winterkampioen te kronen.