'Memphis en Bergwijn waren sierlijke spelers, terwijl Gakpo zó doelgericht is'

02-01-2023 20:45 Laatste update: 21:47
18

Boudewijn Zenden ziet een belangrijke uitdaging voor Cody Gakpo in Engeland. De voormalig aanvaller van PSV en Liverpool verwacht dat Gakpo zich aan moet gaan passen aan de intensiteit in de Premier League. Ook wordt Gakpo vergeleken met Memphis Depay en Steven Bergwijn.

In gesprek met VoetbalPrimeur komt Zenden aan het woord over de Gakpo-transfer. Kan het moordende Premier League-schema een probleem worden voor de aanvaller? "De frequentie van het spelen niet zozeer, dat doen we in Nederland ook veel: drie duels in een week. Wat wel de uitdaging is, is de intensiteit waarmee dat gebeurt in Engeland", antwoordt Zenden.

"Of je in de Premier League nou tegen de nummer drie of negentien speelt: je moet altijd volle bak gaan", vervolgt hij. "Er is geen wedstrijd die zomaar gegeven is. Dat wordt wel de uitdaging, die intensiteit. Ik denk wel dat Cody het kan, maar je moet het ervaren. Ook daarin moet je misschien even groeien en eraan wennen."

Dennie van Laar, hoofdredacteur van VoetbalPrimeur, trekt ook de vergelijking tussen Gakpo en Memphis Depay en Steven Bergwijn. De twee laatstgenoemden gingen eveneens voor een grote geldsom van PSV naar Engeland. "Memphis en Bergwijn waren destijds allebei ook buitenspelers. Het grote verschil is alleen wel dat die twee echt hele sierlijke spelers waren."

"Memphis is dat inmiddels niet meer, maar hij en Bergwijn werden allebei voor extra erbij gehaald. Gakpo komt in een gat terecht door blessures, dat werkt in zijn voordeel. Gakpo is ook niet zo'n sierlijke speler als Memphis en Bergwijn: hij is zó doelgericht en heeft het overal laten zien. Dat is wel een grote voorsprong."