Slot deelt positief Trauner-nieuws en geeft update over blessure Bijlow

31-03-2023 15:19 Laatste update: 15:42
101

Feyenoord kan aankomende zondag in de Rotterdamse derby tegen Sparta Rotterdam hoogstwaarschijnlijk weer over Gernot Trauner beschikken. De Oostenrijker was een twijfelgeval, omdat hij met fysieke ongemakken terugkeerde van de interlandbreak.

Slot verwelkomde vrijdagochtend een nagenoeg fitte selectie op de training. "Op Lutsharel Geertruida na stond iedereen op het trainingsveld vandaag", zegt hij op het persmoment. Trauner is zondag waarschijnlijk inzetbaar, bevestigt Slot. "Het is even afwachten hoe hij reageert op deze training en we trainen zaterdag natuurlijk ook nog. Maar het is een positief teken als iemand twee dagen voor de wedstrijd meedoet aan een training."

Voor Quinten Timber en Justin Bijlow komt het duel met Sparta nog te vroeg. Over zijn doelman heeft Slot ook een positief bericht. "We hopen dat hij eigenlijk op vrij korte termijn weer wat keeperswerkzaamheden kan verrichten." Bijlow kampt met een polsblessure en traint vooralsnog alleen met zijn voeten. Slot hoopt de keeper dit seizoen nog te kunnen inzetten. "Wij hopen dat het niet extreem lang meer gaat duren."

Feyenoord en Sparta trappen zondagmiddag om 14.30 uur af op Het Kasteel.