Van Crooij op weg naar Saudi-Arabië: 'Ik had een gesprek met de president'

1 september 2023 om 19:06

Gerard Nijkamp is enorm trots dat Vito van Crooij hoogstwaarschijnlijk de overstap naar Saudi-Arabië gaat maken. Volgens de technisch directeur was het vrijdag ondanks de naderende transfer niet een zeer chaotische dag, zo vertelt hij voor de camera van VoetbalPrimeur.

"Dat valt erg mee", aldus Nijkamp. "Het is vooral kijken of we Vito van Crooij over de finishlijn kunnen krijgen. Daar zijn we het met de club over eens. Vito is druk met zijn management bezig om dat op papier te krijgen. En dan hebben we een deal. Dan is het een done deal."

"Het is een deal met een club uit Saudi-Arabië", vervolgt Nijkamp, die aangeeft dat de gesprekken met de club uit het Midden-Oosten niet heel erg anders waren dan met Nederlandse clubs. "Het valt wel mee. In dit geval gebeurde het via zijn zaakwaarnemer. Hij heeft me in contact gebracht met de club. Toen heb ik een gesprek gehad met de president van de club. Dan ga je onderhandelen. De zaakwaarnemer speelt daar wel een belangrijke rol in."

Aan Nijkamp werd gevraagd wat hij zelf van de aanstaande transfer van Van Crooij vindt. "Het is zeker opvallend. Tegelijkertijd is het ook erg mooi. Dat maakt ons als club erg trots. Hij is de eerste speler uit de Eredivisie die verkocht wordt aan een club uit Saoedi-Arabië. Er zijn wel jongens die kant op gegaan, maar die waren allemaal transfervrij. Dat is toch wel erg bijzonder. Het is absoluut een mooie deal voor Sparta."

DEADLINE DAY: Kijk nu de #DoneDeal-liveshow van vanmiddag terug: