Kökcü zet 'heel goede' Slot in zonnetje en schat Feyenoord-kansen goed in

04-09-2023 22:35 Laatste update: 05-09-2023 08:40
25

Orkun Kökcü heeft zijn dankwoord voor de camera van VoetbalPrimeur uitgesproken aan Feyenoord-trainer Arne Slot. Volgens de Benfica-middenvelder bood Slot hem 'het beste wat hij op dat moment kon krijgen'. Ook spreekt Kökcü zich kort uit over zijn oude club Feyenoord.

"Ik ben heel blij, het is een mooie waardering voor het seizoen dat ik heb gedraad", begint Kökcü tegenover VP. Hij geeft daarna een inkijkje in wat er door hem heen ging, toen hij de prijs voor Speler van het Jaar ontving. "Eigenlijk wat ik afgelopen seizoen heb beleefd, vanaf het begin tot het einde. Het was wel emotioneel, zoals jullie konden zien. Met mijn ouders heb ik heel veel meegemaakt, ze zagen alles van dichtbij. We hebben samen gehuild en uiteindelijk samen gelachen."

Vervolgens vertelt Kökcü over Slot, aan wij hij veel heeft gehad in zijn lastige periode van slapeloosheid. "Zijn rol was natuurlijk heel groot. Als trainer is hij heel goed, maar als mens heb ik afgelopen seizoen ook meegemaakt hoe hij is. Het was het beste wat ik op dat moment kon hebben. Daar ben ik hem heel dankbaar voor, hij heeft zeker een groot aandeel in deze prijs."

Kökcü en Slot spreken elkaar nu wel wat minder. "In het begin hadden we nog wel wat contact, maar nu focussen we ons allebei ook op wat we moeten doen. Hij op Feyenoord, ik op Benfica. Wanneer ik vrij ben, zal ik hem echter zeker weten opbellen om wat te gaan drinken."

Tot slot laat Kökcü ook nog even kort zijn licht schijnen over Feyenoord. "In het begin was het moeilijk, maar nu draait het weer goed. Ik denk dat Feyenoord wel een ploeg is die in de Champions League ook hoge ogen kan gaan gooien."