Schandaal in Rusland: Promes mogelijk vervolgd na poging tot omkoping

25 september 2023 om 19:38
Laatste update: 26 september 2023 om 09:54

Quincy Promes wordt momenteel in verband gebracht met een omkopingsschandaal in Rusland. De aanvaller van Spartak Moskou stapte een jaar terug woest een politiebureau binnen, om daar de aanwezige agenten middels steekpenningen te overtuigen om vrienden van hem vrij te krijgen. Dat meldt het Russische Mash, dat ook beelden vrijgeeft van het voorval. 

De inmiddels 31-jarige Promes meldde zich bij het politiebureau toen hij vernam dat zijn vrienden waren aangehouden op verdenking van drugsbezit. Rusland voert een zero-tolerancebeleid omtrent drugs. Bij bezit én handel kun je jarenlang in de cel belanden. De voormalig Oranje-international eiste dat zijn vrienden werden vrijgelaten. Toen de politie daar niet mee instemde, barstte hij in woede uit. 

Promes bood de agenten in kwestie daarna zelfs geld in ruil voor de vrijlating van zijn vriende. Ook maakte hij intimiderende handgebaren. Het Russische Mash meldt dat het uiteindelijk nooit gekomen is tot het betalen van steekpenningen. Kort na het opmerkelijke incident zijn de vrienden van de oud-speler van Ajax vrijgelaten. 

Promes wordt nu mogelijk strafrechtelijk vervolgd voor het proberen om te kopen van politie. Spartak Moskou heeft ook al gereageerd op de situatie. De werkgever van Promes laat weten dat hij in de ogen van de club 'niks illegaals' heeft gedaan. Afgelopen juni werd Promes in Nederland nog veroordeeld tot een celtstaf voor achttien maanden vanwege het neersteken van zijn neef. Hij ging destijds in beroep.