Ten Hag voorspelt glansrijke toekomst: 'Dan hadden we er 75 van de 100 gewonnen'

8 maart - 20:25 Laatste update: 20:34
29

Erik ten Hag zat onlangs voor de honderdste keer op de bank bij Manchester United. De Nederlandse manager wist zestig duels te winnen, maar volgens hem hadden die statistieken nog veel beter kunnen zijn. Hij vindt dat The Mancunians bovengemiddeld geplaagd zijn door blessures.

Hoewel Ten Hag al beter presteerde dan Jürgen Klopp (Liverpool) en Mikel Arteta (Arsenal) in hun eerste honderd duels, denkt hij dat het nog beter had kunnen zijn. "Stel je voor dat meer spelers beschikbaar waren, dat we niet zo veel tegenslagen en blessures hadden gehad, dan hadden het makkelijk 70 tot 75 overwinningen kunnen zijn", meent de ex-coach van Ajax.

Ten Hag is dan ook hoopvol gestemd. "Als de spelers beschikbaar zijn, zoals in januari en februari, dan zie je dat onze prestaties heel erg goed zijn. Het zegt dat we op de goede weg zijn. Het zegt ook dat United een mooie toekomst tegemoet gaat als alle spelers beschikbaar zijn. Als je het vergelijkt met andere teams en managers die in het verleden iets aan het opbouwen waren, dan zie je een glansrijke toekomst."