Kameroen ontslaat Belgische coach na bizarre ruzie met Eto'o

29 mei om 11:22
Laatste update: 29 mei om 11:22

Een woedende Samuel Eto'o is ongenadig tekeer gegaan tegen Marc Brys, de beoogde bondscoach van Kameroen. De voormalig topvoetballer van onder meer FC Barcelona, tegenwoordig bondsvoorzitter van zijn land, was duidelijk niet te spreken over de Belg, die daarom vóór zijn eerste interland alweer is ontslagen.

In april van dit jaar stelde Kameroen Brys voor als bondscoach. Eto'o zei daar niets van te weten. De minister van Sport, Narcisse Mouelle Kombi, zou Brys achter zijn rug om hebben aangesteld. Nadat Brys zijn selectie bekend maakte voor de EK-kwalificatieduels tegen Kaapverdië en Angolo pakte Eto'o uit met een brief/statement. Eto'o kondigde aan dat Brys en zijn staf het niet voor het zeggen hebben.

Dinsdag doken er ook beelden op waarin Eto'o en Brys in een felle discussie belanden. Brys benadrukt dat hij respect heeft voor de voetballer Eto'o, maar de bondsvoorzitter zit niet te wachten op complimenten. Hoe langer de discussie duurt, hoe agressiever Eto'o wordt. "Ik ben de president. Jij hebt een boel mankementen. Ik beslis hier, jij niet. Jij mag hier nooit spreken en spreek zo niet tegen mij. Van welk land kom je, België? Ik was een grote voetballer."

Een dag later moet Brys de aanvaring met Eto'o dus al bekopen met zijn vertrek. De Belgische coach was tot oktober 2023 trainer bij Oud-Heverlee Leuven. Ook werkte hij onder andere in Nederland bij FC Eindhoven en FC Den Bosch.