'Verschrikkelijk succesvolle' Gio geprezen: '34 duels op één zie je niet vaak'

31 mei om 13:14

Giovanni van Bronckhorst werd even genoemd als mogelijke opvolger van Arne Slot bij Feyenoord, maar hij zal niet terugkeren in De Kuip. In #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur, zijn ex-Feyenoorders Roy Makaay en Kaj Ramsteijn lyrisch over zijn eerste periode.

In vier jaar tijd veroverde Van Bronckhorst vijf prijzen als trainer van Feyenoord, waaronder de landstitel. "Hij is verschrikkelijk succesvol geweest. Hij kreeg misschien niet de credits van Arne Slot vanwege het voetbal", begint Ramsteijn in #DoneDeal. "Wat mensen vergeten: in 2017 hebben we 34 speelrondes op de eerste plek gestaan. Dat komt niet vaak voor in het voetbal", vult Makaay aan. De oud-international moest het bovendien met beperkte middelen doen.

Van Bronckhorst sloot een tweede periode als Feyenoord-trainer onlangs ook zelf uit. Zijn ambities liggen op dit moment in het buitenland.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!