Makaay prijst trainerstarget Feyenoord: 'Hij is een enorm vriendelijke jongen'

3 juni om 19:13
Laatste update: 3 juni om 19:16

Mocht Feyenoord ervoor kiezen om Nuri Sahin aan te stellen als opvolger van Arne Slot, dan haalt het een enorm vriendelijke persoonlijkheid in huis. Dat vertelt Roy Makaay, die ooit één jaar samenspeelde met de oud-middenvelder, in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur. 

De Deense trainer Brian Priske geldt momenteel als de absolute topkandidaat voor het trainerschap bij Feyenoord, maar enkele weken terug zong ook de naam van Sahin nog rond in De Kuip. In het seizoen 2007/08 speelde hij voor de Rotterdamse club, dat hem destijds huurde van Borussia Dortmund. "Dat was een uitstekende speler", blikt Makaay terug. 

"Hij was heel relaxed, heel rustig en sprak vrij goed Nederlands", kan de voormalig topschutter zich nog herinneren van hun gezamenlijke tijd in De Kuip. "Hoe hij als trainer is, geen flauw idee. Bij Antalyaspor is hij speler/trainer geweest, en bij Dortmund is hij sinds de winterstop samen met Bender (Sven, red.) assistent geworden. Enorm succesvol zijn ze daar. Het is een enorm aardige en vriendelijke jongen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!