'Trauner laat twee trainingen van Oostenrijk schieten'

'Feyenoord-verdediger ontbreekt bij twee trainingen, EK mogelijk in gevaar'

3 juni om 09:52

De EK-deelname van Gernot Trauner lijkt op losse schroeven te staan. Volgens het Algemeen Dagblad heeft de verdediger van Feyenoord zaterdag en zondag de training van Oostenrijk laten schieten.

Trauner werd door bondscoach Ralf Rangnick opgeroepen voor Oostenrijk om deel te nemen aan het EK. Dat kwam niet als een verrassing. De verdediger van Feyenoord is immers, mits fit, een vaste kracht in de selectie van de tegenstander van Oranje in Duitsland. Toch staat zijn deelname aan het EK nu op losse schroeven. De stopper zou namelijk tweemaal niet hebben meegetraind bij Oostenrijk dit weekend.

Op 7 juni moeten de bondscoaches van alle landen hun definitieve selectie hebben ingeleverd bij de UEFA. Rangnick kan dus nog beslissen om Trauner alsnog thuis te laten en een fitte speler op te roepen. Dat zou een hard gelag zijn voor de verdediger van Feyenoord, die aan het einde van het seizoen juist terugkeerde van een lange blessure en op tijd fit leek voor het EK.

Op maandag 17 juni speelt Oostenrijk zijn eerste groepsduel op het EK tegen Frankrijk. Vier dagen later speelt de ploeg van Rangnick tegen Polen en op de 25e treft Oostenrijk het Nederlands elftal.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!