Koeman geeft update over blessure De Jong: 'Ik hou hem er altijd bij'

9 juni om 14:10
Laatste update: 9 juni om 14:20

Ronald Koeman heeft een update gegeven over de blessure van Frenkie de Jong. De middenvelder deed mee met de training zondag en zijn revalidatie gaat volgens de bondscoach voorspoedig.

Koeman had een plan voor de revalidatie van De Jong en dat loopt nog altijd volgens planning. De oefenwedstrijd tegen IJsland komt voor de middenvelder nog wel te vroeg. "Hij kan nog niet alles. We hebben hem puur gebruikt als een neutrale man in het positiespel, om hem uit de duels te houden. Dat was ook de planning, dus ik ben blij dat we dat konden doen. Maar in ieder geval is hij onderdeel van de groep. De volgende stap is gezet, maar we zijn er nog niet."

Voorafgaand aan de interlandperiode gaf Koeman al aan dat hij een uitzondering maakt voor De Jong en Memphis Depay. Als de twee geblesseerd zijn en een kans hebben om fit te zijn, dan zal de bondscoach ze meenemen naar het toernooi. "Ik hou De Jong er ook bij als hij de eerste wedstrijd niet zal spelen. Als hij drie wedstrijden niet kan spelen, dan ga ik nog eens nadenken. Maar als ik weet dat hij topfit is om de groepswedstrijden te spelen, dan hou ik hem er altijd bij."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: