Koeman denkt nog niet aan vervangen Frenkie de Jong

Koeman denkt nog niet aan vervangen Frenkie de Jong: 'Te vroeg'

5 juni om 14:18

Ronald Koeman is optimistisch over Frenkie de Jong en Memphis Depay richting het EK in Duitsland. Het herstel van de middenvelder ligt op schema, terwijl de aanvaller een fitte indruk maakt op de bondscoach van Oranje.

Koeman wordt op de persconferentie in aanloop naar de oefeninterland tegen Canada gevraagd naar De Jong. De controleur is herstellende van een enkelblessure en traint nog niet met de groep. "Dat loopt volgens plan", zegt de bondscoach. "Vooraf was duidelijk dat hij tot en met de eerste EK-wedstrijd niet bij de groep is. Vanaf de eerste wedstrijd zal dat gaan beginnen."

De deelname van de FC Barcelona-speler aan het EK blijft een race tegen de klok. Koeman is op dit moment niet bezig met een deadline voor De Jong. "We weten dat we tot een avond voor de eerste groepswedstrijd dat eventueel nog kunnen veranderen bij een blessure. Daar is het nog veel te vroeg voor, want we hebben nog steeds het idee dat hij rondom de eerste wedstrijd fit zal zijn. En misschien later, als blijkt dat dat niet het geval is, zullen we moeten kijken hoe we daarmee omgaan. Maar ik ga er nog steeds van uit dat hij echt nog wel inbreng in het komende toernooi zal krijgen."

Memphis oogt fit

Over Memphis heeft Koeman minder twijfels. "Hij oogt fitter dan in maart. De vooruizichten zijn zeer positief. Maar hij zal naar negentig minuten toe moeten. Het zou mooi zijn als dat in één van deze twee wedstrijden kan", doelt hij op de oefeninterlands met Canada (donderdag) en IJsland (maandag).

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: