'Sluwe vos' naast Mbappé in Franse lappenmand: 'Vooral lekker voor Van Dijk'

19 juni om 16:22

Kylian Mbappé is niet de enige Franse speler die met een blessure uit het duel met Oostenrijk is gekomen, ook Olivier Giroud kampt met liesklachten. De spits miste de laatste training van Frankrijk en in Studio Oranje van VoetbalPrimeur wordt besproken wat dit voor gevolgen heeft voor het duel met Oranje. Vooral aanvoerder Virgil van Dijk zal opgelucht zijn als Giroud niet meedoet.

"Dat zou kunnen betekenen dat Frankrijk misschien zijn twee kanonnen mist tegen Oranje", klinkt het in Studio Oranje. Giroud was weliswaar geen basisspeler in het eerste EK-duel, maar Deschamps zal toch op zijn inzetbaarheid hopen. "Het is wel een fijne jongen om in te brengen. Hij staat altijd op de goede plek. Deschamps is ook geen risiconemer en hij speelt al jaren met Giroud in de punt."

Van Dijk vertelde eerder in een interview al over de kracht van Giroud. "Hij noemde de Fransman één van de lastigste spitsen waar hij ooit tegen speelde. Van Dijk zei dat je hem de hele wedstrijd niet ziet, maar hij scoort altijd tegen je. Een sluwe vos, dus Van Dijk zal het wel lekker vinden als hij er niet is."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!