Van Basten voelt hetzelfde als toen: "We gaan winnen"

2 juli om 09:00

ADVERTORIAL - "Vandaag voelt voor mij als een herinnering. Ik voelde het toen, en ik voel het nu weer." Met die woorden spreekt Van Basten het Nederlandse volk toe in de derde matchdayfilm van Staatsloterij. In de film pakt de ‘88 legende de microfoon om het Oranjelegioen extra te motiveren voor deze beslissende wedstrijd. "We gaan winnen. Let maar op. Vandaag is voor Oranje."

Marco van Basten is voor altijd onlosmakelijk verbonden aan de EK winst in 1988. Zijn fabuleuze doelpunt is een icoon in de voetbalgeschiedenis, maar Van Basten heeft ook als bondscoach een fantastische groepsfase beleefd, tijdens het EK van 1998. Dat heeft hem geleerd dat je niet alleen tijdens de wedstrijden er moet staan, maar dat elke dag er toe doet. “Kampioen word je door er op de beslissende momenten te staan. Door er samen in te geloven.” Belangrijke momenten voor het team, en voor de fans.

De film met de Oranje-spits van '88 is de derde in een serie van matchdayfilms. In zijn eigen huis vertelt Van Basten wat er nodig is om te winnen: “op cruciale momenten toeslaan,” en vooral genieten van dagen als deze, die laten zien waarom we zoveel van Oranje houden.

Over Staatsloterij: Voor Oranje

De matchdayfilms zijn onderdeel van de 'Voor Oranje'-campagne van Staatsloterij. ‘Vandaag is voor Oranje’ staat centraal in deze films, die Staatsloterij en OnsOranje, het KNVB-kanaal voor alle Oranjefans, op wedstrijddagen presenteren. De helden van 1988 spreken daarin hun geloof in Oranje uit.

Bekijk de matchdayfilms hier.

Staatsloterij - opgericht in 1726 en daarmee de oudste loterij van Nederland - is al 25 jaar trotse partner van Oranje.

 

Lees meer over:

Deel via