Steun voor ingreep van Van Dijk en Aké: 'Dit ging ook echt veel te ver'

29 juni om 11:40
Laatste update: 29 juni om 11:44

Gingen critici te ver met de uithalen richting Joey Veerman en was het ingrijpen van Virgil van Dijk en Nathan Aké op deze kritiek goed? Waarom speelde Brian Brobbey een hele oefenwedstrijd op linksbuiten en de meningen over het EK van Danny Makkelie. Dit en nog veel meer hoor je in een nieuwe aflevering van Studio Oranje!

Na een vrije dag is inmiddels de voorbereiding begonnen op het duel met Roemenië. Nog steeds gaat het in Nederland veel over de kritiek die Veerman kreeg en het optreden van Aké en Van Dijk op de laatste persconferentie. In Studio Oranje wordt het als terecht gezien dat de twee aanvoerder tegen de kritiek ingingen. "Het ging ook veel te ver wat er over Veerman gezegd is. Dit kan echt niet."

Ook wordt het oefenduel van Oranje besproken, een wedstrijd waarin Brobbey als linksbuiten moet spelen. Dit roept natuurlijk direct vragen op, ook over schuivingen in de aanval. "Ik denk niet dat we Brobbey als linksbuiten heel serieus moeten nemen. Ik had bijvoorbeeld Memphis graag op 10 willen zien met een spits ervoor. Want ik denk dat Ronald Koeman liever zonder keeper speelt, dan dat hij Memphis wissel zet."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!