Gaaf inkijkje dankzij scheids met microfoon: 'Doorspelen! Doorspelen!'

Gepubliceerd: do 21 maart 2019 om 12:15

Leuke beelden uit Australië: scheidsrechter Jarred Gillet kreeg daar deze maand tijdens een wedstrijd in de A-League een microfoontje om, zodat alles wat-ie zegt te horen is. Dat levert een boeiend inkijkje op. 

Gillet staat overigens voor een avontuur in Engeland. Onlangs werd bekend dat de arbiter een 'transfer' maakt naar het Championship. 

Plaats een reactie

donderdag 21 maart 2019 om 12:19
Dan moet je toch stapelgek worden als scheidsrechter als er steeds mensen aan je kop ( microfoon ) lullen!!!
Vind ik leuk
Guusman +1314
donderdag 21 maart 2019 om 18:20
Tel daar de protesterende spelers en het uitzinnige publiek nog eens bij op ;)
Vind ik leuk
donderdag 21 maart 2019 om 12:29
Oiiii m8 wot u doin’
Vind ik leuk
Wemberly +712
donderdag 21 maart 2019 om 12:30
Misschien past deze vraag helemaal niet op Voetbalprimeur, het heeft namelijk niets te maken met het afzeiken van Ajax of PSV.. maar goed ik ga hem toch stellen:

Bij die goal, die wordt goedgekeurd omdat de verdediger hem nog aanraakt, mocht hij daar nou wel buitenspel hebben gestaan in eerste instantie en de verdediger kopt hem door, dan heft hij toch buitenspel op omdat hij bewust de bal probeert te spelen?? Dus of hij in eerste instantie wel of niet buitenspel stond is dan toch eigenlijk niet relevant??
[Reactie gewijzigd op donderdag 21 maart 2019 om 12:30]
Vind ik leuk
donderdag 21 maart 2019 om 12:53
Volgens mij is het moment van de voorzet de bepalende factor. Dus als de speler die de goal maakt op dat moment buitenspel staat, is het dus buitenspel. Dat de verdediger de bal nog aanraakt doet dan niet ter zake.

In dit geval liep de doelpuntenmaker op het moment van de voorzet niet buitenspel, dus de goal is correct.
Vind ik leuk
Wemberly +712
donderdag 21 maart 2019 om 13:32
Dit vond ik in de spelregels van de KNVB:

Een speler die zich in buitenspelpositie bevindt en die de bal ontvangt van een tegenstander die de bal bewust
speelt (behalve bij het maken van een redding door een tegenstander), wordt niet beschouwd als een speler die
voordeel trekt.
Een redding is het tegenhouden van de bal of probeert tegen te houden, die in het doel gaat of er dicht bij in de
buurt is, met enig lichaamsdeel behalve de handen (tenzij de doelverdediger dit doet in het strafschopgebied)

Ik denk dat onderstaand voorbeeld het best de situatie weergeeft die ik bedoel. De verdediger probeert de bal bewust te spelen, maar de bal gaat toch naar Kane, die buitenspel staat, maar dat wordt dus opgeheven. https://www.youtube.com/watch?v=w_lsNJKwcF0
Vind ik leuk
donderdag 21 maart 2019 om 13:39
Buitenspel is zo wie zo lastig te bepalen, maar ik denk dat in dit regeltje meer gedoeld wordt op bijvoorbeeld een terugspeelbal van de speler naar de keeper terwijl er een tegenstander 'in buitenspelpositie' staat.

Dit baseer ik op het stukje ' die de bal BEWUST speelt '

De verdediger waar het hier om gaat probeert een verdedigende actie te maken (weg te koppen), dat lijkt mij iets anders als 'bewust spelen van de bal'.

Maar zoals gezegd .... buitenspel blijft lastig.
Vind ik leuk
Bergwag +1107
donderdag 21 maart 2019 om 16:12
Valt proberen weg te koppen niet onder de bal die in de buurt van de goal is? Ik hou meestal aan of het dezelfde situatie is of 't een andere is. Bij deze was de situatie t zelfde als de verdediger 'm niet raakte.
Vind ik leuk
The Genius +3849
donderdag 21 maart 2019 om 13:35
Volgens mij klopt het gewoon wat je zegt, als de verdediger bewust de bal aanraakt/van richting veranderd kan je niet buitenspel staan, maar de vraag is dan dus in deze is het bewust..
Vind ik leuk
donderdag 21 maart 2019 om 14:08
Dus dan zou een schot, die van richting wordt veranderd door een verdediger en die vervolgens bij een speler die buitenspel staat komt, geen buitenspel zijn ?

Vind ik leuk
Wemberly +712
donderdag 21 maart 2019 om 14:18
Ja, blijkbaar is dat dus de regel, maar alleen als de verdediger bewust de bal probeert te spelen. Bewust spelen is zelfs al springen om te koppen, ook al schamp je dan alleen de bal. De enige uitzondering die dan weer geld is als de verdediger dit doet met een poging een doelpunt te voorkomen, dus een reddende actie!
[Reactie gewijzigd op donderdag 21 maart 2019 om 14:19]
Vind ik leuk
The Genius +3849
donderdag 21 maart 2019 om 15:52
en dat is dan weer ter interpretatie van de scheidsrechter.. of het bewust of onbewust is
Vind ik leuk
The Genius +3849
donderdag 21 maart 2019 om 15:51
volgens mij wel ja
Vind ik leuk
Bergwag +1107
donderdag 21 maart 2019 om 16:13
Nee want dat valt weer onder een redding maken. Een pass daarintegen staat ie dus niet buitenspel
Vind ik leuk
Voetbal34 +412
donderdag 21 maart 2019 om 12:30
Dit is een mooi middel om klagende spelers tegen te gaan omdat je dan altijd bewijs hebt
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws