Van de Beek voorziet 'zure' terugreis: 'Boos? Ja, natuurlijk man! Wat deed hij?'

06-11-2019 00:13
51

Donny van de Beek wist niet wat hij meemaakte op Stamford Bridge. Ajax gaf in een nu al klassiek voetbalgevecht een 1-4 voorsprong weg en incasseerde twee rode kaarten in één keer. Na afloop werd Van de Beek aan de rand van het veld opgevangen door onze reporter ter plaatse.

Emile van de Sande
LONDEN

De maker van de 1-4 was nog niet bekomen van alle indrukken. "Het viel allemaal nét niet in ons voordeel", besprak hij met gevoel voor understatement de rode kaarten van Joël Veltman en Daley Blind. "Of ik boos ben? Ja, natuurlijk man! Als je die rode kaart voor Daley ziet, dat moment daarvoor met Tammy Abraham was gewoon een overtreding. Ik weet niet wat die man allemaal aan het doen was... We moeten naar onszelf kijken, maar die man heeft niet zijn beste wedstrijd gefloten. Zoveel is duidelijk."

Hoewel Ajax uteindelijk nog zijn handjes dicht mocht knijpen met de 4-4, gaan Van de Beek en zijn teamgenoten een 'zure' terugreis tegemoet. "Ja, uiteindelijk wel. We vechten met zijn allen en we hebben er een punt uitgesleept. Maar het blijft gewoon klote. We zullen verder moeten..."