'Ik sluit niet uit dat Nederland volgend jaar de finale van het EK speelt'

Gepubliceerd: di 12 november 2019 om 20:51

Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Na een troosteloze periode van een aantal jaar heeft het Nederlands elftal weer kleur op de wangen. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman kan zich aankomende zaterdag tegen Noord-Ierland voor het eerst in zes jaar tijd weer plaatsen voor een eindtoernooi. Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad is enthousiast over het huidige Oranje en blikt met VoetbalPrimeur vooruit op de komende periode.

Bennett van Fessem
ZEIST

Gouka sluit niet uit dat Oranje op het EK 2020 de finale haalt. "Oranje hoort tot de topvijf van de wereld, maar Europees kampioen word je niet zomaar", vertelt Gouka aan VoetbalPrimeur.

"De tijd dat Frankrijk, Duitsland en Spanje ver boven ons zaten is er niet meer. Nederland kan zich meten met die landen. Aan de andere kant waren we kansloos in de Nations League-finale tegen Portugal. Het is fifty-fifty, het moment van de dag en de spelers in vorm."

"Ik denk dat Nederland zich op kan maken voor een EK waarin ze tot de topvier moeten kunnen reiken", zegt Gouka. "Dan moet het allemaal even meezitten, moeten ze niet teveel blessures hebben en moet de loting een beetje gunstig zijn, maar ik sluit niet uit dat Nederland de finale speelt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Nederland Nederland

Poll

Kan Oranje de finale halen?

(912 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws