'Oranje behoort komende tien jaar tot de beste landen, alle paniek was overdreven'

Gepubliceerd: wo 13 november 2019 om 07:15

Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

De toekomst van het Nederlands elftal ziet er rooskleurig uit. Oranje-watcher Mikos Gouka stelt dat de puzzelstukjes mede dankzij Frenkie de Jong in elkaar zijn gevallen én er komt nog véél meer talent aan.

Bennett van Fessem
ZEIST

Gouka denkt dat bondscoach Ronald Koeman wat geluk heeft gehad. "Frenkie de Jong is denk ik het grote verschil. Toen Koeman begon, was hij nog wel zoekende. Hij speelde met drie of vijf verdedigers. Maar Frenkie de Jong is het verschil geworden qua voetbal. Daar hebben ze de toplanden mee kunnen verrassen", zegt de Algemeen Dagblad-journalist tegen VoetbalPrimeur. "Ondertussen ontwikkelen spelers zich goed. En ik denk dat de periode hierna ook rooskleurig is."

"Kijk naar Oranje O17, dat een WK-finale lijkt te halen. De jongens in Jong Oranje die eraan zitten te komen. Ihattaren die voor Oranje kiest, Stengs en Boadu komen door", somt Gouka op. "Het ziet ernaar uit dat Oranje de komende tien jaar tot één van de betere landen in Europa gaat behoren. Alle paniek, we moesten bij Duitsland gaan kijken, is toch een beetje overdreven geweest."

Bekijk de video, waarin Gouka nóg meer Nederlands toptalent bespreekt!

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws