Overlijden De Leeuw maakt wat los bij Feyenoord: 'Goed om die spirit te zien'

Gepubliceerd: vr 14 februari 2020 om 00:00

Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Jens Toornstra beaamt dat het een zeer emotionele dag was voor Feyenoord door het overlijden van materiaalman Carlo de Leeuw (59). De Rotterdamse selectie werd echter ook geïnspireerd en wilde absoluut winnen van sc Heerenveen in de kwartfinale van de KNVB Beker.

Bennett van Fessem
HEERENVEEN

"De sfeer op de club was vanmorgen bedroefd. Het was de hele dag heel rustig en stil, ook na de wedstrijd in de kleedkamer. Uiteraard zijn we blij dat we door zijn, maar het gevoel van het verlies overheerst wel", stelt Toornstra tegenover VoetbalPrimeur na de 0-1 zege in het Abe Lenstra Stadion. "We wilden deze wedstrijd echt voor Carlo winnen. We hebben tot de laatste seconde gevochten voor elke meter. Het was goed om die spirit te zien."

Feyenoord hield mede dankzij doelman Justin Bijlow stand. "Hij keepte heel goed en had een paar cruciale reddingen. Op de juiste momenten pakte hij ook de rust, hij keepte heel volwassen." Oranje lijkt niet ver weg voor Bijlow. "Hij heeft heel veel potentie. Als je ziet hoe hij de laatste wedstrijden keept, dan zie ik hem zeker in het Nederlands elftal terechtkomen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws