Ajax-directie staat voor moeilijke keuze: 'Zullen ze een ei over moeten leggen'

Gepubliceerd: do 5 maart 2020 om 07:30

Laatste update: do 5 maart 2020 om 09:57

Abonneer je nu op het YouTube-kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Ajax gooide in een paar dagen tijd twee prijzen weg door in de Europa League te verliezen van Getafe en woensdagavond met 2-0 onderuit te gaan in het bekertoernooi bij FC Utrecht. Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf ziet dat er snel iets moet veranderen bij Ajax.

Emile van de Sande
UTRECHT

Verweij geeft aan dat veel trainers in een dergelijke situatie zwaar onder vuur waren gekomen, maar Ten Hag heeft vorig seizoen veel krediet opgebouwd. "Ten Hag heeft na de halve finale van vorig jaar in de Champions League en ook in de dubbel enorm veel krediet", aldus Verweij. "Dat had hij ook bij de supporters. Ik moet zeggen: dat is hij heel snel aan het kwijtraken. Het is een heel moeilijke beslissing voor de directie, want zij zijn ook ontzettend dankbaar voor het weer op de kaart zetten van Ajax in Europa."

"Op een gegeven moment moet er wel een beslissing genomen worden: vertrouw je Ten Hag de titelrace nog toe? Het landskampioenschap is 40 miljoen euro waard. Er is een rechtstreekse plaats te verdienen in de groepsfase van de Champions League. Daar zullen ze een ei over moeten leggen, want als het op deze manier doorgaat wordt Ajax geen kampioen", sluit Verweij af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws