"Toen heb ik Arjen een appje gestuurd of het waar was. Maar hij antwoordde niet"

30 juni om 10:35
Laatste update: 30 juni om 10:42

Arjen Robben is terug en dat heeft tot uitzinnige taferelen geleid in zijn geboorteplaats Bedum. VoetbalPrimeur ging na het nieuws over de Robben-comeback langs bij zijn oude amateurclub en de kroeg die omgedoopt is tot het 'Robben-café'.

Danny Vos
BEDUM

De inwoners kunnen hun geluk niet op: "Ik was helemaal flabbergasted toen ik het hoorde. Het is ongelofelijk. Ik dacht dat het fakenews was!", zegt een Bedummer tegen VoetbalPrimeur. "De verloren zoon is terug!" zegt een andere inwoner trots. Terwijl ook de oudere garde Robben nog niet is vergeten: "Hij hoort hier gewoon thuis. Hij is een echte Bedummer. Hier is zijn roem begonnen."

Die roem heeft zijn vruchten in ieder geval afgeworpen. In 2004 besloot kroegeigenaar Gerrit Koning om zijn kroeg in Bedum om te toveren tot het 'Robben-café’' ingericht met gedragen shirtjes van Arjen Robben. "Iedereen kent Arjen hier. Hij is zo gewoon gebleven. Hij komt nog steeds op de voetbalclub in Bedum. Maar het belangrijkste: Hij is vooral niet naast z’n schoenen gaan lopen en arrogant geworden."

"Arjen reageerde niet op mijn appje"
Koning kent Robben goed en appte hem dit weekend nog of hij inderdaad zijn comeback zou maken. "Het ging hier al een dag of twee rond. Een kennis van me wist te vertellen dat Robben weer bij Groningen ging voetballen. Die had dan weer een kennis in de RvC van Groningen. Toen heb ik Arjen een appje gestuurd of het waar was. Maar hij antwoordde niet. Dat vond ik opvallend want normaal doet hij dat wel. Wie zwijgt stemt dus toe.

De kroegeigenaar twijfelt er niet aan dat Robben gaat slagen. ‘’Het is natuurlijk wel een poging tot een comeback. Maar zoals ik hem ken is een poging wel heel serieus. Hij was er nooit aan begonnen als hij zelf geen perspectief zag. Hem kennende gaat hij niet voor 50 en voor 80 procent."

Of Robben ook meekan naar het EK? "Dat zou natuurlijk geweldig zijn voor het café!", vertelt Koning terwijl hij trots voor de gedragen shirtjes van Arjen Robben poseert. "Als dank voor een supriseparty die ik voor Robben organiseerde kreeg ik een shirtje van hem. Dat was het begin van mijn collectie. Ik heb daarna van elke club een shirtje van hem gehad."