Ten Hag verhaalt over transferkeuzes Ajax: 'Een hele vervelende timing'

02-10-2020 09:23
75

Donderdagavond gaf Erik ten Hag een persconferentie naar aanleiding van de Champions League-loting, de wedstrijd van aanstaande zondag bij FC Groningen en de transfers van Sean Klaiber en Sergiño Dest. VoetbalPrimeur was erbij en zet alle hoogtepunten van het perspraatje voor je op een rijtje!

Emile van de Sande
AMSTERDAM

De trainer van de Amsterdammers laat weten ontzettend te balen van het vertrek van Dest, die hij koste wat het kost wilde behouden voor Ajax. "Op dit moment, zo vlak voor de deadline, is het heel vervelend. Dan wordt de zaak vele malen moeilijker omdat de goede opties op de markt dan weg zijn. En ook de optie die ik op dat moment in gedachten had. Dan sta je nog maar met zes verdedigers en is het een hele vervelende timing."

"Ik heb al heel veel moeite moeten doen in januari om Dest te behouden, toen er een concrete bieding lag (van Bayern München, red.) en hij per se wilde vertrekken", gaat Ten Hag verder. "Dan ben je met elkaar in gesprek en dan denk je dat er snel zaken worden gedaan in de transferwindow. Daar hadden we ook een scenario voor klaarliggen."

Ajax heeft Sean Klaiber als vervanger van Dest naar de Johan Cruijff Arena gehaald.