Kraay zegt sorry voor 'heel slechte opmerking', Derksen en Van der Gijp verbaasd

13-04-2021 12:32 Laatste update: 13:00
128

Een opmerkelijk moment in de maandaguitzending van Veronica Inside: Hans Kraay jr. biedt zijn excuses aan voor een vrouwonvriendelijke opmerking, maar Johan Derksen pikt dat niet.

Aanleiding voor de discussie was de moeizame zoektocht van de KNVB naar een nieuwe bondscoach voor de Oranjevrouwen. Toen presentator Wilfred Genee opperde om Dick Advocaat aan te stellen, grapte René van der Gijp: "Ik zou dat niet met Cor Pot doen. Dan wordt het heel druk op die gang."

"Dat is wel een geweldige achternaam om de vrouwen te trainen hè, Pot.", zei Kraay vervolgens. Na het reclameblok bood Kraay zijn excuses aan voor de 'verkeerde opmerking'. "Die moet ik even terugnemen. Ik vond het een hele slechte opmerking. Ik zeg sorry." Derksen pikt dat niet. "Maar er zitten toch negen potjes in dat team? Bij alles wat je zegt valt heel Nederland over je heen, maar dan kun je sorry blijven zeggen. Dan pas je ook niet meer in ons cultuurtje, als je je zo gaat opstellen."

Van der Gijp beaamt dat. "We gaan geen sorry zeggen, Hans." Kraay: Dit is voor het eerst in veertien jaar dat ik sorry zeg. Ik zeg gewoon sorry. Deed jij dat maar eens." Derksen: "Dan wil ik even namens ons sorry zeggen, dat jij sorry zegt."